Formulari de cerca

Gastronomia de Catadau

GASTRONOMIA DE CATADAU:

Pimentó en salmorra.

Olives de sosa/ Olives xafades.

Embotits casolans.

L'arròs al forn:  és un plat típic valencià, que es fa amb arròs, tomata, trossos de botifarra de ceba, creïlla, cigrons,llomello o carn magra de porc i una cabeça d'alls, i que es cou al forn, normalment en una cassola de fang.

Paella amb Vaquetes. És la típica paella valenciana, però amb vaquetes,
A l'agost es celebra un concurs gastronòmic en l'av. Santa Bàrbara, de paelles fetes a foc, on participa tot el poble.

Arròs amb fesols i bledes ( arrós caldos)

Coca amb cansalà i llonganisa. és una coca salada típica de l'interior muntanyenc que consiteix en un pa allargassat decorat amb trossos de llonganisa, cansalada i xoriço . Es forneix tot a l'hora, de tal manera que el pa queda impregnat amb el greix de la carn, la qual cosa li propina un sabor salat.

DOLÇOS TÍPICS:

Mostaxons: Consisteix en una massa pastosa que es cuina, sobre un paper.  El seu ingredients són farina, mel, ous, sucre i canyella.

Mones de Pascua: És un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.

Sant Blai, també anomenat, Dia del Rollo, pel costum d'eixir al camp a berenar els típics rollos de Sant Blai. Són pareguts a les mones de pasqua, però canvia la forma.

Rosegons: Són uns dolços de pasta se. Tenen la forma d'una llesca de pasta dura trencada en trossos i amb miques d'ametlla dins.

Pastisets de moniato: És una espècie de panada menuda o casqueta que conté una pasta de moniato al seu interior. Són habituals i típics en molts pobles . A les comarques del nord i centre valencià, com que és un dolç típic de Nadal, sovint són anomenats pastissos de Nadal.

Coca de llanda: És una coca dolça de bescuit feta dins d'una llanda, per la qual agafa una forma rectangular.. Aquesta coca pot ser  de poma, de carabassa, de nous i panses,  o d'altres ingredients pareguts. És una coca típica de les comarques del centre de València. Per a la seua elaboració s'usa farina, sucre, oli d'oliva, llima, ous, llet i rent.
 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Ajuntament de Catadau

C/ Forn, 1 · 46196 CATADAU (València).

962 550 002 · 962 553 022

962 551 090